Over mij

Ik ben Mirjan de Jong-Kolthof (1972), getrouwd en moeder van vier kinderen. Ik mag samen met mijn man voor drie kinderen zorgen, wat betekent dat één kind is overleden. Ik heb 10 jaar ervaring als Jeugd- en Gezinsprofessional. Ik volgde diverse opleidingen in Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Contextuele Hulpverlening, FamilieNetwerkBeraad, Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling, Gehechtheid, Wijzer bij Scheiden, Psychopathologie en Verlies- en Rouwtherapie. 

Sinds 2017 werk ik als therapeut. Ik heb veel kinderen, ouders en andere volwassenen begeleid bij verschillende soorten verlies en andere gebeurtenissen (zie eerdergenoemde thema’s). Mijn opleiding tot verlies- en rouwtherapeut volgde ik bij de SAU (Sociale Academie Utrecht). De opleiding tot traumatherapeut volgde ik aan het Atma instituut te Amersfoort. Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsgroep NVPA. Als Jeugd- en Gezinsprofessional ben ik aangesloten bij de SKJ. 
Leer- en nieuwsgierig als ik ben naar nieuwe ontwikkeling ben ik bezig met de opleiding voor traumatherapeut. In april 2023 zal ik mijn diploma ontvangen. 

Kernwoorden in mijn manier van werken zijn aandacht, creativiteit, humor, veiligheid, integriteit, professionaliteit en maatwerk.