Over mij

Ik ben Mirjan de Jong-Kolthof (1972), getrouwd en moeder van vier kinderen. Ik mag samen met mijn man voor drie kinderen zorgen, wat betekent dat één kind is overleden. Ik heb 10 jaar ervaring als Jeugd- en Gezinsprofessional. Ik volgde diverse opleidingen in Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Contextuele Hulpverlening, FamilieNetwerkBeraad, Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling, Gehechtheid, Wijzer bij Scheiden, Psychopathologie, Verlies- en Rouwtherapie en Traumatherapie Basics. 

Sinds 2017 werk ik als therapeut. Ik heb veel kinderen, ouders en andere volwassenen begeleid bij verschillende soorten verlies, trauma en andere gebeurtenissen (zie eerdergenoemde thema’s). Mijn opleiding tot verlies- en rouwtherapeut volgde ik bij de SAU (Sociale Academie Utrecht). De opleiding tot traumatherapeut volgde ik aan het Atma instituut te Amersfoort. Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsgroep NVPA. Als Jeugd- en Gezinsprofessional ben ik aangesloten bij de SKJ. 

Leer- en nieuwsgierig als ik ben naar nieuwe ontwikkeling, ben ik in april 2023 geslaagd voor de basisopleiding EMDR voor volwassenen en adolescenten bij het BivT. In januari 2023 ben ik gestart met de verdiepingsopleiding Traumatherapie Advanced bij het Atma instituut.  

Kernwoorden in mijn manier van werken zijn aandacht, creativiteit, humor, veiligheid, integriteit, professionaliteit en maatwerk.